+39 07211 830 411 | +39 333 3230381 agriturismo.vellaneta@gmail.com

Spiritualiteit in  Le Marche

Onze appartementen

 Naar de appartementen

 

Il Monastero di Fonte Avellana

Il Monastero di Fonte Avellana

Aan de voet van de imposante berg Monte Catria ligt het klooster Fonte Avellana. Het werd door S. Piero Damiano in 1035 gebouwd door een al bestaande kluizenarij uit te breiden. S. Romualdus heeft er gewoond en Guido van Arezzo was er prior. Ook Dante Alghieri schijnt er, volgens oude overleveringen, enkele dagen doorgebracht te hebben. In ieder geval schrijft hij er in details over in het 21ste vers van Het Paradijs. In de tweede helft van de 13de eeuw, na twee eeuwen van grote bloei, begint langzaam maar zeker het verval.

In de 17de eeuw, nadat de Avellaanse congregatie opgeheven was, kwam het klooster in handen van de Camaldulenzers, die het nog steeds beheren. De kapittelzaal, de oude eetzaal, de klokkentoren en de schrijfzaal met een prachtige lichtinval, zijn getuigenissen van het oude decorum. In de romaans-gotische kerk is op het hoofdaltaar een kostbaar houten kruisbeeld uit de 16de eeuw te zien. In de sacristie worden schilderijen uit de Umbrische en Marchesaanse school bewaard. De kerk is in de vorm van een Latijns kruis gebouwd met één schip, tongewelven met spitse bogen, met een verhoogd transept en presbyterium boven de crypte uit de 10e eeuw.

Men kan hier prachtige wandelingen maken, het klooster en de kerk bezichtigen, in het weekend zijn er rondleidingen, en de monikken maken op verzoek een heerlijke lunch klaar.

Benedictijner Abdij van San Vincenzo

De Benedictijner Abdij van San Vincenzo bij Acqualagna werd gebouwd op de ruïnes van een heidense tempel, die tot bloei kwam dankzij de giften van de pelgrims die de Furlo-pas doorkruisten. In 1011 werd het klooster Petra Pertusa geleid door S. Romualdo.

In 1040 werd S. Peter Damian hier abt: deze was pas 33 jaar, maar genoot al groot aanzien. In die tijd was het klooster vaak onderworpen aan plunderingen door hordes van misdadigers, maar de komst van Peter Damian viel samen met een wat rustiger moment. De monniken begon weer hun witte gewaden te dragen en de abdij werd opnieuw een plaats van vrede en sereniteit.

 

Benedictijner Abdij van San Vincenzo
Cisterzienzer Abdij S.Maria di Chiaravalle di Fiastra
Cisterzienzer Abdij van S.Maria di Chiaravalle di Fiastra

Cisterzienzer Abdij van S.Maria di Chiaravalle di Fiastra

De Cisterzienzer Abdij van S.Maria di Chiaravalle di Fiastra wordt beschouwd als een van de meest waardevolle en best bewaard gebleven van de Cisterciënzer architectuur in Italië. De delicate schoonheid van de natuur, de glooiende heuvels, de groene vlakten en een weelderig bos vormen een prachtig décor voor dit architectonische juweel uit de 12e eeuw, gecreëerd door de wijsheid van de monniken die meer werkten met hun geest dan met hun handen.

Bijna drie eeuwen lang leidden deze monniken leidde een rustig en ijverig leven in de Abdij. Trouw aan het Benedictijnse motto “Ora et Labora”, werden in gebed en werk de fundamentele aspecten van het monastieke leven geïnterpreteerd, werd luiheid, de vijand van de ziel, uit hun leven verbannen, en werkten ze onvermoeibaar in de dienst van God en de samenleving. Er leven nu zo’n 14 monniken in de abdij, die gelegen is het Natuurreservaat van de Abbazia di Fiastra.

Contact

Adres

Strada Pigno Monte Martello 82
61043 CAGLI, Italië

Contact

agriturismo.vellaneta@gmail.com
+39 - 333 3230381
+39 - 0721 1830411

Beschikbaarheid aanvragen

13 + 7 =