+39 07211 830 411 | +39 333 3230381 agriturismo.vellaneta@gmail.com

Le Marche Italië

Le Marche, authentiek Italie, tochtjes vanuit het Agriturismo Vellaneta

Onze appartementen

 Naar de appartementen

 

De Marken Italië

Agriturismo Vellaneta in Le Marche, nabij het middeleeuwse stadje Cagli, is een ideaal uitgangspunt om de prachtige omgeving van Le Marche te leren kennen, zowel per auto, te voet, als per fiets of mountainbike. Voor onze gasten hebben wij folders van historische stadjes in de omgeving en wandel- en fietsroutes die naar adembenemende uitzichten voeren. 

Zo kun je bijvoorbeeld  interessante uitstapjes maken naar Urbino en Gubbio (beide zo’n 25 km hier vandaan), en verder zijn Assisi, Perugia, Spello, Spoleto, of de druipsteengrotten van Frassassi (in de wijnstreek Verdicchio) van hieruit ook heel goed te bereiken. In ruim een half uur ben op je het mooie strand van Fano, waar voor de liefhebbers lekkere visrestaurantjes te vinden zijn, en waar je in het gezellige oude stadje ook gezellig kunt winkelen.

Kunst & Cultuur

Le Marche, cultuur en evenementen.

Meer informatie

Culinair de Marken

Meer informatie

Natuur in de Marken

Meer informatie

Il Monastero di Fonte Avellana Cagli de Marken

Spiritualiteit in de Marken

Meer informatie

Golfbanen in Le Marche

Vanaf ons agriturismo bereikt men in een uur drie prachtige golfbanen, Antognolla (bij Perugia) in Umbrie, Conero (Sirolo) bij Ancona en Riviera Golf, S. Giovanni in Marignano, bij Cattolica, www.antognollagolf.com , en www.rivieragolfresort.com

Events in de omgeving

MEIVAKANTIE

 

Kookworkshop, wijnproeverij en Italiaanse conversatielessen.

In de week van 11-18 mei, van 23 - 29 juni, van 6 - 13 juli en van 31 augustus tot 7 september organiseren wij een Italiaanse kookworkshop, met wijnproeverij, en Italiaanse conversatielessen voor wie graag zijn/haar basiskennis van het Italiaans wil uitbreiden. Je kunt ons mailen of bellen voor meer informatie: agriturismo.vellaneta@gmail.com, +39 333 3230381.

MEI 

Op 15 mei vindt in Gubbio, slechts 25 km van ons agriturismo, het jaarlijkse Festival dei Ceri (Kaarsenfestival plaats), een eeuwenoud feest dat elk jaar wordt gehouden aan de vooravond van de viering van de beschermheilige Ubaldo. De drie ‘Ceri’ (zware handgemaakte houten ‘kaarsen’) hebben een hoogte van ongeveer 4 meter en een gewicht van ongeveer 400 kilo. De hele gemeenschap van Gubbio is bij het feest betrokken en het voltrekt zich in een ongelofelijk scenario van geluiden en kleuren. In de namiddag, op het toppunt van het feest, begint de grote race: de Ceri worden hardlopend van het centrum naar de basiliek van S. Ubaldo gebracht bovenop de berg Ingino.

Tijdens het laatste weekend van mei openen alle wijnhuizen van de regio Marche hun deuren om wijnliefhebbers kennis te laten maken met hun wijn, en andere lokale producten zoals olijfolie, honing, pasta etc. Le Marche kent diverse druivensoorten zoals de  Verdicchio, de Passerina, de Pecorino, de Lacrima, de Montepulciano,  de Bianchello del Metauro, een witte wijn met prachtige kleur, gemaakt van 100% Bianchello druiven, diegroeien op de heuvels van Colli Pesaresi in Pesaro Urbino, in de Marken.

De Verdicchio druif kent twee DOC-zones: de Verdicchio dei Castelli di Jesi, ofwel de heuvels ten noordoosten van Ancona, terwijl het tweede gebied in de omgeving van het plaatsje Matelica ligt.

De Passerina druif, die een frisse, witte wijn produceert,  groeit in de wijnstreek rond het stadje Offida, de Lacrima d'Alba, ofwel Lacrima di Morro d'Alba, is een autochtone blauwe wijndruif afkomstig uit de provincie Ancona, de Pecorino, een witte wijn die ook voorkomt in de regio Abruzzo.

JUNI 

Van 23 - 29 juni organiseren wij een Italiaanse kookworkshop.  In deze periode is het ook mogelijk Italiaanse conversatielessen te volgen. Stuur ons een mail of bel ons voor meer informatie of om te reserveren, agriturismo.vellaneta@gmail.com, + 39 333 3230381.

Contact

Adres

Strada Pigno Monte Martello 82
61043 CAGLI, Italië

Contact

agriturismo.vellaneta@gmail.com
+39 - 333 3230381
+39 - 0721 1830411

Beschikbaarheid aanvragen

14 + 5 =