+39 07211 830 411 | +39 333 3230381 agriturismo.vellaneta@gmail.com

Activiteiten

Onze appartementen

 Naar de appartementen

 

Trouwen in Italië, Le Marche, op het landgoed Vellaneta, Meivakantie, Italiaanse conversatielessen, nog even weg in november: Proef en beleef Le Marche

 

Proef en beleef Le Marche: nog even eruit in november, Italiaanse conversatielessen op vakantie: geheel op maat gemaakt met onderwerpen naar keuze zodat het leren van de Italiaanse taal nog leuker wordt! Of in combinatie met een Italiaanse kookworkshop.

Voor meer informatie kun je ons mailen: agriturismo.vellaneta@gmail.com, of bellen: +39 333 3230381, +39 0721 1830411.

 

ITALIAANSE KOOKWORKSHOP

Tijdens de meivakantie, in de week van 4 – 11 mei verzorgen wij een Italiaanse kookworkshop met wijnproeverij.

 

 

Yoga op landgoed Vellaneta

 

Meivakantie op Vellaneta

Vellaneta is een perfecte uitvalsbasis voor het maken van mooie wandel- en fietstochten, een kookworkshop en tochtjes naar nabijgelegen leuke en interessante dorpjes en stadjes.

Urbino in Le Marche

 

Italiaanse conversatielessen:

Waarschijnlijk heb je al Italiaans geleerd maar je zou  graag wat meer willen oefenen ter plaatse?  Wil je de taal beter beheersen voor werk of uit interesse, heb je een tweede huis in Italie of wil je er gaan wonen? Wij helpen je tijdens je verblijf op ons agriturismo je kennis van de taal in praktijk te brengen en te verbeteren door praktische toepassingen. Zo wordt je vakantie in Italië nog leuker!

18  Zou je nog graag even weg willen in november?

Agriturismo Vellaneta en Casale Torre del Sasso, beide gevestigd in het hart van Le Marche, bieden een speciaal arrangement aan:

        “PROEF EN BELEEF LE MARCHE”

           van 8 tot 12 november 2024

Deze unieke vijfdaagse reis bestaat uit een combinatie van “ontspanning en inspanning”, waarbij we authentieke middeleeuwse stadjes gaan ontdekken, genieten van de prachtig natuur en de culturele activiteiten die plaatsvinden in Cagli ter gelegenheid van Pesaro 2024, Culturele Hoofdstad van Italie. Alle vervoer van en naar de bezienswaardigheden en de restaurants wordt door ons georganiseerd.

Uiteraard gaan we ook genieten van typisch Marchigiaanse gerechten en de daarbij behorende wijnen proeven. Wist je dat er meer dan 20 wijnsoorten zijn in Le Marche? Alessandro en Roberto helpen jullie de geheimen van de taliaanse kookkunst te ontdekken, zodat je na thuiskomst nog lekker kunt nagenieten.

Programma

Dag 1: Vrijdag, aankomst en ontvangst.

We starten meteen met een echt Italiaans gebruik:  nadat iedereen gesettled is  ga je met elkaar kennismaken bij een “apericena”, een apéritief met allerlei hapjes die met elkaar een heerlijke maaltijd vormen, bij Roberto en Carola van Casale Torre del Sasso.

Dag 2: Zaterdag: Mondavio en Corinaldo

We starten met een heerlijk ontbijt op de eigen accommodatie en rijden vervolgens naar Mondavio, een van de mooiste borgo’s van Italie. Hier werd aan het einde van de 15e eeuw de “Roveresca Rocca” gebouwd, een onneembare vesting, en absoluut meesterwek van de Renaissance, nu een museum.

Enkele kms. van Mondavio ligt een ander authentiek stadje, Corinaldo: binnen de stadsmuren vind je de Scalinata della Piaggia, een trappartij van 100 treden waar de huizen als een soort visgraat tegenaan zijn gebouwd, met halverwege Il Pozzo della Polenta, een oude put uit de tweede helft van de 15e eeuw.

Wij gaan lunchen in een van de typische restaurants hier en wat later brengen we een bezoek aan een gerenommerd wijnhuis, Guerrieri, waar ook olie, pasta en honing wordt geproduceerd. Uiteraard gaan we ook proeven.

We sluiten de dag af  bij het Agriturismo Vellaneta,  waar Alessandro en Jacqueline ons gaan verwennen met typisch Marchigiaanse specialiteiten.

 Dag 3: Zondag: Fonte Avellana en Frontone

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het klooster Fonte Avellana, dat op de beboste helling ligt van de berg Catria, op 700 meter boven de zeespiegel, en een rijke historie heeft: het klooster dateert uit het eind van de 10e eeuw. In de kloostertuin groeien nog steeds de kruiden en geneeskrachtige planten, die oorspronkelijk bedoeld waren voor het genezen van zieken: zowel de eigen broeders als de pelgrims. In de eigen “Antica Farmacia”  worden kruiden en cosmetische producten gemaakt op natuurlijke basis verkocht.

Om in die sfeer te blijven gaan we lunchen in een landelijke trattoria met traditionele en authentieke gerechten.

Na de lunch is de rest van de dag ter vrije beschikking: je zou de dag kunnen afsluiten met een apéritief op het plein in Cagli, en, zoals de Italianen dat doen op zondagavond, met een pizza. Verder zijn er die middag en avond een aantal culturele activiteiten in Cagli, als de gemeente die in deze week Pesaro als Culturele Hoofdstad van Italie vertegenwoordigt.

Dag 4: Maandag: Fossombrone en de Furlokloof

Na het ontbijt gaan we de markt in Fossombrone verkennen, met haar kleurrijke marktkramen vol met verse groenten en fruit en lokale specialiteiten.

Daarna rijden we terug over de oude Via Flaminia tot aan de Romeinse tunnel uit de 1e eeuw, aangelegd door keizer Vespanius om de Apennijnen te doorkruisen. Van daaruit wandelen wij langs het prachtige landschap van het Natuurpark van de Gola del Furlo, met een enorme natuurlijke rijkdom van flora en fauna.

Vandaag lunchen wij bij Casale Torre del Sasso van Roberto en Carola. Daarna is het tijd om even te relaxen en alle indrukken te verwerken.

Aan het einde van de middag gaan we naar het Agriturismo Vellaneta waar het tijd wordt om de handen uit de mouwen te steken: Alessandro en Roberto, samen met nonna Iole,  leren jullie de fijne kneepjes van het pastamaken en andere specialiteiten onder de knie te krijgen. Daarna kun je allemaal gezellig aanschuiven om de eigengemaakte gerechten te proeven, onder het genot van bijpassende wijnen.

Dag 5: Dinsdag: afscheid………

Ontbijt. Vandaag sluiten we onze vijfdaagse ontdekkingstocht door Le Marche af en nemen afscheid van elkaar…..

Mocht iemand graag zijn/haar verblijf willen verlengen dan is dit uiteraard mogelijk, op basis van overnachting met ontbijt.

Arrangement:

De prijs van dit arrangement  is op aanvraag beschikbaar en inclusief:
– 4 overnachtingen
– Dagelijks ontbijt
– Linnengoed
– Handdoeken
– Transfers naar de genoemde restaurants en bezienswaardigheden
– Volledig arrangement  met entreegelden en inclusief:
– 3 x diner
– 3 x lunch
– Kookworkshop
– Drankjes bij de maaltijden

Minimum aantal deelnemers: 8.

Datum:   8-12 november 2024

Agriturismo Vellaneta,  www.vellaneta.com,

Alessandro en Jacqueline

Casale Torre del Sasso, www.torredelsasso.nl                                                                                                              Roberto & Carola

YOGAVAKANTIE , lees meer

Trouwen in Le Marche
Trouwen in Le Marche

Trouwen in Le Marche

Elkaar het ja-woord geven op een romantische plek onder de zon op een Italiaans landgoed, of in een klein eeuwenoud kerkje, met een heerlijk Italiaans diner onder de eeuwenoude eikenbomen bij het zwembad, en bij een betoverende zonsondergang?

Trouwen in Italië

Yoga op landgoed Vellaneta

Italiaanse kookworkshop

In april, mei, juni en okober kun je hier een Italiaanse kookcursus volgen, waar je niet alleen basisgerechten zoals pasta, lasagne, risotto en gevulde ravioli leert klaar te maken…

Meer informatie

Events in de omgeving

MEIVAKANTIE

 

Kookworkshop, wijnproeverij en Italiaanse conversatielessen.

In de week van 11-18 mei, van 23 - 29 juni, van 6 - 13 juli en van 31 augustus tot 7 september organiseren wij een Italiaanse kookworkshop, met wijnproeverij, en Italiaanse conversatielessen voor wie graag zijn/haar basiskennis van het Italiaans wil uitbreiden. Je kunt ons mailen of bellen voor meer informatie: agriturismo.vellaneta@gmail.com, +39 333 3230381.

MEI 

Op 15 mei vindt in Gubbio, slechts 25 km van ons agriturismo, het jaarlijkse Festival dei Ceri (Kaarsenfestival plaats), een eeuwenoud feest dat elk jaar wordt gehouden aan de vooravond van de viering van de beschermheilige Ubaldo. De drie ‘Ceri’ (zware handgemaakte houten ‘kaarsen’) hebben een hoogte van ongeveer 4 meter en een gewicht van ongeveer 400 kilo. De hele gemeenschap van Gubbio is bij het feest betrokken en het voltrekt zich in een ongelofelijk scenario van geluiden en kleuren. In de namiddag, op het toppunt van het feest, begint de grote race: de Ceri worden hardlopend van het centrum naar de basiliek van S. Ubaldo gebracht bovenop de berg Ingino.

Tijdens het laatste weekend van mei openen alle wijnhuizen van de regio Marche hun deuren om wijnliefhebbers kennis te laten maken met hun wijn, en andere lokale producten zoals olijfolie, honing, pasta etc. Le Marche kent diverse druivensoorten zoals de  Verdicchio, de Passerina, de Pecorino, de Lacrima, de Montepulciano,  de Bianchello del Metauro, een witte wijn met prachtige kleur, gemaakt van 100% Bianchello druiven, diegroeien op de heuvels van Colli Pesaresi in Pesaro Urbino, in de Marken.

De Verdicchio druif kent twee DOC-zones: de Verdicchio dei Castelli di Jesi, ofwel de heuvels ten noordoosten van Ancona, terwijl het tweede gebied in de omgeving van het plaatsje Matelica ligt.

De Passerina druif, die een frisse, witte wijn produceert,  groeit in de wijnstreek rond het stadje Offida, de Lacrima d'Alba, ofwel Lacrima di Morro d'Alba, is een autochtone blauwe wijndruif afkomstig uit de provincie Ancona, de Pecorino, een witte wijn die ook voorkomt in de regio Abruzzo.

JUNI 

Van 23 - 29 juni organiseren wij een Italiaanse kookworkshop.  In deze periode is het ook mogelijk Italiaanse conversatielessen te volgen. Stuur ons een mail of bel ons voor meer informatie of om te reserveren, agriturismo.vellaneta@gmail.com, + 39 333 3230381.

Contact

Adres

Strada Pigno Monte Martello 82
61043 CAGLI, Italië

Contact

agriturismo.vellaneta@gmail.com
+39 - 333 3230381
+39 - 0721 1830411

Beschikbaarheid aanvragen

4 + 15 =