+39 (0) 7211 830 411 agriturismo.vellaneta@gmail.com

Activiteiten

Onze appartementen

 Naar de appartementen

 

Yoga vakantie in Italië, Le Marche, op het landgoed Vellaneta

Ook het komende jaar zal er weer een yogavakantie plaatsvinden, en wel van 28 mei tot 4 juni, met dagelijkse yogalessen onder leiding van ELLEN WIJNBERGEN.

Voor meer informatie kun je ons mailen: agriturismo.vellaneta@gmail.com, of bellen: +39 0721 1830411, +39 333 3230381.

Meivakantie op Agriturismo Vellaneta

Meivakantie op Vellaneta

Vellaneta is een perfecte uitvalsbasis voor het maken van mooie wandel- en fietstochten, en excursies naar nabijgelegen leuke en interessante bestemmingen.

Meivakantie in Italië

Yoga op landgoed Vellaneta

Yoga vakantie in Le Marche

Een week voor jezelf, genieten van de rust, de stilte en de schoonheid van de ongerepte natuur, de Italiaanse cultuur en gastronomie en tegelijkertijd ook Hatha Yoga beoefenen in een kleine groep.

Yogavakantie in Italië

Trouwen in Le Marche

Trouwen in Le Marche

Elkaar het ja-woord geven op een romantische plek onder de zon op een Italiaans landgoed, of in een klein eeuwenoud kerkje, met een heerlijk Italiaans diner onder de eeuwenoude eikenbomen bij het zwembad, en bij een betoverende zonsondergang?

Trouwen in Italië

Yoga op landgoed Vellaneta

Italiaanse kookworkshop

Tijdens het verblijf op Vellaneta bestaat de mogelijkheid om een Italiaanse kookcursus te volgen, waar men niet alleen basisgerechten zoals pasta, lasagne, risotto en gevulde ravioli leert klaar te maken…

Meer informatie

Events in de omgeving

500 jaar schilder Rafaël

juli en augustus 2020, Urbino

Raffaello Sanzio werd op 28 maart 1483 geboren in Urbino, in Le Marche, destijds een belangrijk centrum van kunst en cultuur in het hertogdom van Montefeltro, en hij stierf in Rome op 6 april 1520. Zijn eerste meester was zijn vader Giovanni Santi, van wie een van zijn belangrijkste werken in de 15e eeuwse kerk van San Domenico in Cagli te zien is, in de Cappella Tiranni.
De engel aan de linkerkant beneden van dit schilderij stelt, wordt beschouwd als een portret van Rafael op negenjarige leeftijd.

Na de dood van zijn vader was Rafael leerling bij Perugino, van 1500 tot 1506, onder wie hij aan fresco's werkte in Perugia, daarna ging hij naar Florence, waar hij vooral werd beïnvloed door Leonardo da Vinci en door Michelangelo. In 1509 kreeg hij een opdracht van paus Julius II in Rome, die een aantal privévertrekken opnieuw wilde laten decoreren. Al heel snel goldt hij in het Vaticaan, na Michelangelo, als de belangrijkste kunstenaar. Zo maakte hij architectuurontwerpen, was de stadsarcheoloog van Rome en vervulde verder een aantal andere belangrijke functies. De kunst van Rafael geeft een goed inzicht in de 16e eeuwse Europese kunst in het algemeen. Hij is verder de rest van zijn korte leven in Rome gebleven, waar hij stierf op zijn zevenendertigste verjaardag op het hoogtepunt van zijn carrière en werd begraven in het Pantheon, een eer die alleen aan de grootste schilders en gekroonde hoofden werd toegekend. Hij wordt universeel beschouwd als een van de belangrijkste schilders van de Italiaanse Renaissance.
Nu, 500 jaar na zijn dood, vinden er verschillende belangrijke tentoonstellingen plaats, waaronder in Urbino, in de Galleria Nazionale delle Marche, in het Bischoppelijk Museum van Loreto, in het Museum van Palazzo Pianetti in Jesi, in de Galleria Nazionale van Perugia en de Pinacoteca Comunale in Città di Castello, beide in Umbriė. Het geboortehuis van Rafaėl in Urbino is een museum dat, behalve op maandag, dagelijks te bezoeken is.

Contact

Adres

Strada Pigno Monte Martello 82
61043 CAGLI, Italië

Contact

agriturismo.vellaneta@gmail.com
+39 - 0721 1830411
+39 - 333 3230381

Beschikbaarheid aanvragen